Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Tuesday, June 20, 2017

#

Novel Review : Suamiku Dajjal




-gambar source Google- P/S : Syara takdok masa nak ambik gambar buku Syara sendiri tapi, ghupe dia sebijik macam ni ya! EHEH :p

Harga termasuk postage adalah RM 37.00 :) ...berminat boleh tinggalkan komen untuk Syara bagi number seller itu ya! :DDD
Assalammualaikum,oyasumi and hola~! Ya Allah I'm so sorry for not updating like 2 weeks dah ! ..malas was one of the reason. Other than that, tiada kudrat nak buka blog dan menaip selain dari main games MUAHAHAHA. So, like I've been promised dalam entry Syara before this yang Syara akan buat novel review untuk buku " Suamiku Dajjal " Like, obviously yang dah tau tu means dah baca entry Syara pasal sinopsis dia kan? Okay if belum lagi boleh >>click sini<< ja no worries lah ! ☺

so.., Syara order buku ni via Twitter *like how Syara boleh jumpa dia lah...the seller I meant* I just kept on scrolling the tweets and terjumpa ada orang tanya soalan lebih kurang macam ini.

" Kat mana nak beli buku novel Suamiku Dajjal ni eh ? "
And I was like...Ha'ah kan ? Sebab ada juga pergi kedai buku and try lah cari mana lah tahu boleh terjumpa ke ? but, nope..tak ada pun kelibat buku tu kelihatan. Maybe, sebab baru-baru lagi atau sebab dia nak tunggu sambutan hangat daripada readers dulu like who knows kan...To me the cover of the book tak lawa sangat tak cantik sangat but, cukup menggambarkan diri seorang yang dahulunya jahil but cuba untuk berubah..Yes ! Definitely ! Kalau tengok cover pun dah rasa macam " Agak-agak best ke eh buku ni..macam best..macam tak..Hahahaha" . Syara pun macam tu mula-mula tapi lepas tengok reviews orang macam boleh tahan lah.

Okay..sebelum anda semua yang membaca ini buat penilaian yang melulu..why not..kan ? Why not, try je cari and baca buku ini. Buku ini bukan buku biasa-biasa yang jalan cerita cliche macam drama-drama dalam TV tu ..tidak sama sekali ! Sebab...Syara sendiri tak percaya Aiman Banna (penulis) mampu membuatkan Syara menangis apabila menelaah *acehhh* membaca buku ini. Serious talk la weh...Aku rate 9.5/10 . 0.5 lagi tu..., sebab kenapa plot twists terlampau banyak hahahaha terkejut-kejut juga time baca tu huhuhu.. tapi prologue dah memang cantik sangat dia letak kat depan supaya readers akan tertanya-tanya " Apa jadiiiii apa jadiiiii hahahaha serious.."

Tak nak spoil sangat actually takut korang tak rasa nak beli dah kalau cerita A until Z hahaha..so, apa yang Syara dapat ambil sebagai pengajaran daripada buku ini adalah jangan pernah kita judge masa silam orang yang pernah buat jahat macam jahat yang kaw kaw punya pun. Sebab...Allah SWT itu tak pernah salah menetapkan jodoh kita..like, kalau kita mengharapkan yang alim-alim sangat persis ustaz pun belum tentu dia tidak pernah melakukan kejahatan dahulu..Terima lah perubahan seseorang itu seadanya. Dan...jangan pula mencerca orang yang tiada ilmu agama yang banyak..kadang, mereka sebenarnya lebih menjaga maruah..lebih tahu apa yang baik dan yang tidak (dapat membezakan) dan yang paling penting sekali ! Hidup di dunia adalah untuk mencari keredhaan Allah...walaupun, atau jika ditakdirkan kedua ibu bapa kita pergi meninggalkan kita...sahabat kita dan sesiapa pun yang kita sayang tinggalkan kita yang pasti Allah...dia sentiasa ada buat hamba-hambanya yang benar-benar ingin bertaubat.

Okay..agak spoil juga..tapi berdasarkan pemerhatian Syara inilah yang Syara dapat ambil sebagai pengajaran heheeee...almaklumlah Syara pun bukanlah orang yang warak ke apa. Just a human juga. Buat salah...dosa..tapi, ada juga terbaca

Biar kita jahat. JANJI..., jangan pernah tinggal SOLAT.  :') Allahu...







Quotes daripada buku itu pun boleh tahan hebatnya ...

" Biar satu dunia panggil aku DAJJAL tetapi, aku tidak akan berputus asa tinggalkan JAHILLIAH sehingga AJAL. "

Deep.... :'D

So, that's all oh and yeah happy eid mubarak ! :)))) (Selamat Menyambut Hari Raya) InshaAllah kalau diberi peluang dan kesempatan akan update gambar raya sikit...hahaha sikit je xD

note:- Tinggal berapa hari je lagi Ramadhan hendak melabuhkan tirai Ya Allah :') Semoga kita bertemu lagi Bulan Ramdhan :')))) Aku minta supaya dipanjangkan umur Ameen...

Jaa naa~!  and till then !

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

7 comments:

  1. Wow.. ohsem review.. nanti nak beli jugalah.. ramai yg kata buku nie best..

    ReplyDelete
  2. Auch, all the words picked from the book struck my heart #deep. Thank you reviewnya, but mcm ndak ready lg mau baca buku jenis ni haha.

    ReplyDelete
  3. Happy eid Mubarak to you sis!! Anyways, saya memang nak beli buku tu!! :))))))

    ReplyDelete
  4. Nas pon beli juga.. order from adik aiman banna sendiri *luckily satu sekolah ngan dia* anyway, at first macam tak suka tau buku ni cause penulisan dia x memikat hati Nas ni haaa.. tapi paksa jgk cause most people said that buku ni best. At the end, HAMBIK KAU!! Tersengih sorg2 jgk haku :P

    ReplyDelete

Most viewed!

Otaku :)

Once an otaku, forever an otaku!