Animated Sidenav :)

Click on the element below to open the side navigation menu!

☰ open

Followers

Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu
You've stumbled upon https://syaralifeee.blogspot.com! No harsh words allowed here.

Why?!! Naze desu ka?!!

Ohayo minna! Assalammualaikum!

Nani wo shimasuka syara-chii?! Aish aigoo! Right now I'm having an examination. But today Hari Wesak so I'm off from the school day only for today but examination wasn't finish yet! *sighs* Ya Allah..how come I sign in into the Blog! Nani?!! Syara?! So what yang why and naze desu ka sangat tu? Well, I don't really but .. can I say that I'm attracted to anime boys yang ada rambut warna putih or you can say it cream colour or gray and something like that? :O ikr!

Related image


Related image

Especially my own husbando :V *seriously? -,-*

Image result for akise aru

Akise Aru from Mirai Nikki! Welp I hate gay or in Japanese we called it Yaoi euwwww nope! (muntah hijau)


Slaine Troyard!!! my bae! From Aldnoah.Zero


Kaneki Ken! From Tokyo Ghoul xDD and if you know Mystic Messenger ada watak bernama Saeran Choi..also my husbando hahaha apa ni ._.

Image result for akise aru gif

Syara tidak menyukai apabila watak anime tersebut gay...yup! But, Syara a bit support if dia suka seorang watak perempuan..And btw, Syara suka watak antagonist juga! :p as long as, dia handsome (MashaAllah)

but..., sometimes rambut black pun? err

Image result for shintaro kisaragi

like for example Shintaro Kisaragi,Kirigaya Kazuto and many more..

Image result for shintaro kisaragi

not really..I'm absoultely not like that..so, how about orange haired-colour ? :OOOO

you mean like Nagisa? Mochizou? Or okay ahahaha xD ofc lah aku minat mereka juga!

Image result for anime boys with orange hair characters
Describes me a lot ..but, I'm 160+ (above something..) cm tu pun short? Meh..

Image result for anime boys with orange hair characters

Shoyo Hinata from Haikyuu describes me bila main bola tampar ni xD

Soalan - What "if" SOMEONE suka anime yang sama dengan kau?
Tak baik..main if if ni aishhh...but memang ramai yang Syara jumpa but well, who cares as long as aku happy dia happy then, it will be just fine..lagipun, anime tidak wujud..Anime hanya lukisan manusia yang seakan-akan manusia ..(err?) It doesn't really matter sebab mereka bukan hidup in real life..
 jealous?

nope.

What anime yang kau tengok sekarang?

Aku ni human yang busy dia bukan busy macam orang lain yang busy dia pun still boleh tengok cinema (especially anime yang baru-baru keluar ni), hadap anime dalam laptop lama-lama aku ni bergelar student..so aku ada own responsibilities lagi ..iaitu belajar..aku bukan macam otaku lain yang ambil masa tidur or makan mereka semata-mata untuk tengok anime..Aku pentingkan kesihatan aku juga..macam kalau kau sakit ada ke anime datang nak tolong kau? Lewl.
 but sekarang adalah update diri juga dengan anime baru macam My Hero Academia lah..Apalah pfft whatever..

Image result for my hero academia shouto

macam Shouto Todoroki ni watak antogonist..tengok! Entah kenapa anime yang aku minat will start dengan huruf S?! xD

Image result for my hero academia shouto

ni fanfic je..well, aku bercadang nak draw watak dia ni dan banyak lagi watak anime yang aku minat lepas habis exam InshaAllah..aku akan try post juga drawing aku tu..sebab apa? Sebab aku pun ada bakat la...eleh xD ahahaha

macam watak Kirigaya Kazuto and Oreki Houtarou aku dah lukis but, aku punya camera phone tu tak lawa..so, aku end up simpan dalam file je buat pekasam.. -,-"

Pelik tak kalau ada manusia yang cemburu dengan anime yang kau minat?

Pelik..bin janggal bin ajaib.Haa that's it! Bcs, dalam dunia ni ramai orang ..and bila minat anime tu tentu-tentu sekali ramaiiii lagi yang minat character yang sama..mungkin dia fikir dia boleh kahwin dengan anime tu and ada happy life together kot..Weirdo..species begini boleh lah pupus...(entry ni bukan nak kecam sesiapa maaf atas kekasaran xD)
 Aku tengok cosplayer kat Malaysia ni pelik..Ya..pelik sangat dan senang kena bash lepas tu terus dengan tiada rasa bersalah unfriend or block semua orang yang mungkin jadikan dia inspiration pfft C'mon dude! Cosplayer Japan,Korea and orang putih juga aku sokong...lagipun,diorang cosplay kena dengan muka diorang yang memang nampak macam anime..haha bukan nak kutuk or racist but otaku di Malaysia ni kadang-kadang cosplay tak berapa jadi..macam pelik pelik je aigoo..nak cosplay bukan nya semudah kita pakai pakaian tu..tapi sikap kita ni haaa..haish..kita ni Islam tau..

selalunya yang bergelar muslimah akan di-bash..aku sentiasa sokong bila mana kau cosplay pun kau pakai tudung tu labuh..tutup part yang sepatutnya ditutup bukannya pendekkan tudung macam gaya anime tu punya rambut..entahlah tolonglah insaf golongan ni aish...bila lelaki kutuk pula end up block semua dan conclude yang dia akan kawan dengan yang dia trust sahaja.eh? Guys..lelaki mata dia tajam..hmm..

I think..that's all for today so conclusion di sini aku memang minat anime..hahaha apa ni -,-"

sayonara! and till then..maaf jika penulisan saya agak menyakitkan hati..tak ada nak mention sesiapa pun dalam entry ni just my opinion ^_^ ..wassalam.


*akan update lepas habis exam InshaAllah..pray for me :')*

Blue Sky Tag (2nd session)





Assalammualaikum! And hello! Mesti anda semua macam...Oh my?! again? Well, me...myself pun ingatkan nak update pasal benda lain but guess what guys hahahaha aku kena tag dalam " Blue Sky Tag " untuk kali kedua but nah...I don't mind actually small matter dude aku sporting benda-benda macam ni :p . Okay, so kepada yang dah baca yang first punya session (aceeeewah!)  mesti dah tahu rules dia kan? Before that, thanks to Iqbal kerana tag Syara I really appreciate it! Ini dikira macam malay version lah pula ya! 




  • RULES/PERATURAN :-
  • - Thank the person who tagged you *ucap terima kasih kat orang yang tag anda*
  • - Answer their 11 questions *Jawab 11 soalan/pertanyaannya*
  • - Tag 11 people *Tag 11 orang* (aku skip ni sebab dah tag orang dalam session first)
  • - Give them 11 questions to answer *Bagi mereka 11 soalan untuk dijawab* (skip juga kerana soalan based on session first)

aku terlebih dahulu mohon maaf kerana tidak tag 11 people dalam entri kali ini dan tidak memberikan 11 soalan lagi. Sebab ada yang tak jawab soalan aku lagi untuk first session huhuhu T^T aku update blog ni pun untuk memberi penghargaan kepada diri aku kerana study untuk mid-year exam yang nak dekat ni..Yelah korang tahu kan kita kena beri penghargaan untuk diri kita? So, inilah salah satu cara aku heh. Doakan aku ya? :) 

Okay, dah-dah lah tu drama.. jom jawab soalan yang diberi dengan penuh keikhlasan~!

1. Bila dapat satu kuasa teleportasi, dan boleh kemana-mana saja sesuka hati. Manakah tempat yang nak pergi. Kenapa?

Kuasa teleportasi macam cerita Boiboiboy tu eh? Muehehe Oh! Sungguh marvelous jika dapat masuk dunia anime *eh eh?* Yup! Syara pilih untuk masuk dunia anime sebab apa? Sebab mana wujud pun benda-benda macam anime ni " Tolonglah Syara, berpijak pada bumi yang nyata MashaAllah..." Hahaha tak adalah, itu hanya guraun sahaja *punchline sikit* jadi tak? Syara nak pergi Mekah (obviously) sebab..umur macam Syara ni mana bekerja and ada duit lagi so, jangan cerita pasal masalah kewangan yang tidak stabil atau masalah ekonomi bagai sebab duit pun takdok. Kah kah kah. Kemudian, teringin nak ke negara matahari terbit! InshaAllah mudah-mudahan one day. Haaa sebab apa? Sebab nak sambung study/pengajian kat sana nak banggakan both of my parents! Amin...Eh? Wait a minute, Syara kena masuk cerita Boboiboy dulu ni nak dapat kuasa teleportasi dari Ochobot Ahahahaha (joke) .


2. Nyatakan dua movie pilihan dari negara Jepun, Amerika, China, Korea, Filipina dan Thailand.

Alamak movie lah dia hahahaa. Syara sejak kebelakangan ini, kurang tengok movie sangat anime banyak lah. Heh. But, drama Syara tengok lah macam kdrama semua tu Filipina punya pun ada...Thailand cerita seram uish memang seram lah! 

lists

Jepun - Percaya atau tidak anda bahawa Syara tidak pernah menonton mana-mana movie dari negara ini. Ya Allah! Hahahaa alah...anime layan lah movie-movie ni aishh aigo...kalau nak suruh Syara list anime boleh tapi rasanya entri ini akan panjang berjela lah jawabnya hahahaha 

Amerika - Amerika eh? Paling popular aku tengok rasanya Titanic,Jaws dengan King Kong Hahaaha ahhh 3 tu aku complete dah tengok! Yang lain tak ada rasanya...aku tak banyak layan yang american punya UK banyak! 

China - Drama adalah tengok..movie takdok T^T sadis..

Korea - Train To Busan, Silenced (hahahaha kdrama je yang berlambak) untuk both movies ni aku suka tengok sebab pelakon utama dia iaitu Gong Yoo hahaha muka dia sesuai jadi watak serious and sedih. Selain tu, ada satu lagi My Boyfriend Is Type B ...haaa movie ni lama dah since 2005 rasanya ramai tak tahu hahaha best! Diikutkan 2005 tu umur aku baru 4 tahun..tak lah aku tengok time dia tayang kat TV9 dulu...dulu lah

Filipina - Bagi aku "Pangako Sa'yo" tu drama kan? Aku suka layan kalau Filipina punya yang ada Daniel Padilla and Khatryn Bernardo je muehehe..tak tau kenapa aku suka tengok chemistry mereka..

Thailand - Flight 407 *cerita seram* Hahaha kalau Thailand aku suka tengok movie yang seram je...tak tahu kenapa.. mungkin seram dia menjadi? Muehehe


3. Kalau diberi peluang untuk memilih hadiah pada harijadi. Hadiah apa yang akan diminta? kenapa?

Hadiah yang akan diminta berupa jeng jeng jeng... XBOX One/360,PS4,Wii,Nintendo well..apa-apa yang berkaitan dengan gaming stuffs! PSP aku dah pernah ada kemudian rosak T^T bagus kan? Mungkin kerana terlalu lasak sangat main tu tapi, lama juga dalam 3 tahun (eh sekejap jelah -,-")...PS2 pun pernah ada..uish bila main dengan siblings *yang semua lelaki* lagi lah kan? Aggressive! XBOX 360 Console with Kinect adik Syara dah ada so..main sama-sama je kalau dia balik dari MCKK hahahaa other than that, maybe new laptop! Hahaha tak kisah brand apa asalkan boleh download banyak games. Aku tak memilih. Yeke? Hahahaa..


4. Empat perkara yang tak disukai.

1. Aku tak suka AKA (as known as) benci lipas hahahaha! Dan segala macam serangga lain.
2. Aku tak suka benda yang serabut. Contohnya,bila aku tengah buat kerja orang time tu juga nak bercakap dengan aku/membebel huhuhu T^T
3. Aku tak suka tangguh kerja/homework sekolah. Ini punca utama serabut.
4. Aku tak suka masuk campur hal orang lain. Contohnya, ada orang bergaduh and nak libatkan aku seriously, aku buat tak tahu je. Maaf.


5. Pelakon favourite lelaki/wanita. 3 orang.

Anime ramailah alah...hahahaa okay tak apa ada juga sikit

lelaki 

1. Song Joong Ki
2. Kang Dong Joo
3. Zachary Gordon


wanita

1. Kathryn Bernardo
2. Song Hye Kyo
3. Seo Hyun Jin


and..ramai lagi actually untuk both lelaki and wanita.


6. Apa 5 perkara yang boleh buat anda gembira? 

1. Pergi Mekah dengan parents :D
2. Apabila doa dimakbulkan oleh Allah SWT. Walaupun, diri ni terasa hina sangat.Allahu..
3. Bila cikgu appreciate usaha kita siapkan homework.

4. Bila nampak muka orang yang aku admire. erk?
5. Dapat kejayaan yang diidamkan hasil titik peluh.


7. Kalau berpeluang nak menjadi orang lain dalam masa satu hari. Siapa yang korang nak jadi? kenapa?

Tak nak jadi sesiapa pun. Cukup bangga menjadi diri sendiri! :)


8. Satu perkara kecil yang buat korang happy gila.

Dapat results cemerlang :)


9. 5 orang yang paling penting dalam hidup.

1. Diri sendiri (maksud di sini sayang diri sendiri lebih dulu) *diri sendiri pun penting kan?*
2. Ibu bapa (tanpa mereka siapa aku) 
3. Adik-beradik (gaduh ke apa still best listeners)
4. Keluarga (yang akan bersama walau suka dan duka)
5. Sahabat (bila susah senang ada tolong)




10. 1 perkara yang korang boleh buat tapi korang taknak tunjukkan. (bakat unik)



Aku.......aku boleh melukis. Tapi, aku jarang nak tunjuk kat orang. Aku suka lukis anime :) ehehheee..macam lukis real ke apa sedang dipraktikkan.




11. Pendapat korang tentang blogger yang sombong? (Sila jujur... hehe)

Blogger yang sombong...Hmm..bukan niat mereka terkadang. Mereka mungkin lebih suka share apa-apa kat blog tentang diri mereka untuk luahan macam-macam tu je...tak ada nak follow blogger lain or follow back sebab mereka tak bercadang buat blog ni untuk berinteraksi dengan blogger lain. Ini dah jujur sangat ni hahahaha


Itu sahaja sekian wassalam...

Segmen Bloglist by Saghah

Assalammualaikum and halu! so, Syara nak join satu segmen bloglist by this blog Sarah. The terms and conditions easy peasy gila!



just click at the banner kat atas and poof! Sampai lah anda ke entry segmen tersebut. Paling penting, ada hadiah misteri untuk Top Referral so, apa tunggu lagi kan? Ehehehe lai lai ! Good luck guys!!! ^_^

Blue Sky Tag



Hello there peeps! Ayyyyy~ I got tagged by Farah Syazana for the awesome questions being asked by her to...? Me obviously dude :) And yeah arigato gozaimasu (thanks a lot) for the tag! I felt happy and excited to answer it! Love you! Hahahaha okay. So, let's start answering! Weeeeee ....


RULES:-


- Thank the person who tagged you 
- Answer their 11 questions
- Tag 11 people
- Give them 11 questions to answer

*please don't break the rules...but if you did then....IDK hahahaha*



1. How do you start a conversation?


Start a conversation huh? Let see....Well, normally people will tend to start the conversation first cause, I'm not such a friendly person to be honest. But, if I really get to know you then, I'll show my true colors which that, I'm hundred percent *actually* friendly. Like, when people say " Hello! My name is .......what is your name? " Then, I'll answer it and poof! We're friends :) So, can I simply say that I don't start a conversation with people cause I'm shy? LOL yeah unfriendly is not really me but, people being mistaken. Yeah the right word is shy....shyness controls my action.



2. Best compliment you've received?


You're such a hardworking person. Can you imagine people said that I'm such a hardworking person?! Pfft, can I laugh for a second? Being such a hardworking person is so gross.Wait,not like it's a bad one for me but just I'm lazy to do something last minute.Maybe, they're mistaken too and it kept them wondering how can I finish all my homework in just one day. The only reason is that, I'm lazy!!! It's true look, I don't want to drag the homework to the other day and yeah I'm truly lazy so, I end up finish it all in just one day and I don't have to think about it anymore. Fuhhhh, that explains better. Hope so.



3. What was the last picture you took with your phone?


Guess what? I'm checking the phone right now LOL . The last picture I took with my phone was an anime picture from the laptop. Don't laugh I likes anime very much! And the fact is that, anime and me are bond to be together okay, now you can laugh. 



this is the prove to show that I'm such an honest person HAHAHAHA 




4. What was the last lie you told?

Tricky question this far...the last lie I told (shows me how bad I am MashaAllah may Allah forgives me...). I used to have a little bit crisis/issue with my friend's Hurun but this is an old story by the way. Don't think it negatively. We're not fighting or bashing or whatever. I just can't hold on how obsessed she was with kpop *fangirling* it makes me sick with her behaviour. ..kdrama is fine to me but to much kpop ugh. Usually, I will have a recess together with her at the school's canteen. But, I told her that my friend's Aina *she's my friend since we're in form 1* had a problems with her classmates and they're fighting and not talking to each other and hating and and...okay, hope you get it. She understood and just said " Okay, you can just go with her..I don't mind ". I'm bad....I know but toooooo much kpop :')))) even though I likes anime but I'm not like 24/7 talking about it and ugh.....But, we're not fighting. We're still friends until now.Well, she sits besides me in the classroom guys. So, don't put to much pressure on reading this.



5. If you could wake up tomorrow in the body of someone else, who would you pick and why?

I would pick someone that I admire. Even though he's a boy. Don't think it negatively like my friend's story in the question number four...Come on! I just want to have an experience on how a boy's life was and how to being admired by a girl. Uuuuuu...I think that's why I was born as a girl. If I'm a boy maybe, this is just my prediction. I'll be the playboy type. Ish! Gladly and thankfully I'm a girl. Alhamdulillah. Well, I'm grateful after all, so just forget about what you just read by now.I don't want to wake up in the body of someone else please...I'm proud of myself! I love myself!



6. What cheers you up?


FOOD !! FOOD !! FOOD !! 

Image result for anime loves food gif
this gif describes me well enough.

7. Who is your hero?



The one and only Rasullullah PBUH :') I got a book called " Kepimpinan Rasullullah Dalam Peperangan " . It's too thick, so I don't have much time to read it. But, sometimes I'll read it as my motivation on how Rasullullah berjihad. You can look at the image down below.


Image result for buku kepimpinan rasullulah dalam peperangan


the book looks exactly like the image here :) if you're interested you can find it at the nearest bookstore I'm sure the book was there! I hope I can finish it soon.



8. What have you always wanted?


I always wanted my parents to be proud of me.  How? By showing my Straight A's results and my parents will hugs me and said " Well done Syara...we really loves you! " . I always wanted this since I'm 11 years old. It's like 5 years in the past cause I'm 16 years old now. But, well Allah knows better and the best for me isn't ? Furthermore, I always knew they're always pray for my future.


9. What was your first thought when you woke up this morning?


My first thought when I woke up this morning was that....." Aku nak iron baju nanti ". Well, there was certain time Syara iron baju next morning cause I want to wake up early. So, that's how I wake up early in the morning. LOL



10. What question do you hate to answer?



Nak makan apa? Or  nak makan kat mana? WOW! This will test my patience and keimanan dude :) 


11. What is your biggest fear?

My biggest fear is Allah SWT. I fear him. I fear that I fail to obey him. Nauzubillahhiminzalik...I hope we can all repent from our own mistakes. Well, we're just a servant not more than that. I don't fear of failing cause it's good to improve myself. So that, I'll strive to learn better.




I tag them from my followers list ! xD Guys! Feel free to answer it okay? Hoping to read it later!


1. Nurul Rasya

2. Black Swan
3. Hani Zahid
4. Misaki
5. FaraNym
6. Shiro Usagi
7. Run
8. Izzati Haruno
9. Mia Liana
10. Doop
11. Zlyn

Okay, that's it! Now for the 11 fantastic questions :)



1, What is your goals in life?

2. Do you have any phobia?
3. Who is your close friend?
4. Imagine you're in 10 years from now. What will you be?
5. Can you describe your hidden talents?
6. What is your favorite animal?
7. Have you ever try any foreign food?
8. What do you like about yourself?
9. Describe your bedroom in 4 words,
10. What is your favorite type of book?
11. Who do you admire and want to be like?


That's all till then goodbye and sayonara! ^_^



Wassalam.

About The Blog

Name:-シアラ (Syara-chan/Sara/Syara-chii/Sara-chii/Qistina) Since:- 2012-2017 Theme of the blog:- Anime *randomness* Color:- Pastel colours

ComeAgain!^_^v

Throwback?

scroll or wait ? It's up to you..somehow it'll move ^^