Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Friday, May 5, 2017

#

Blue Sky Tag (2nd session)





Assalammualaikum! And hello! Mesti anda semua macam...Oh my?! again? Well, me...myself pun ingatkan nak update pasal benda lain but guess what guys hahahaha aku kena tag dalam " Blue Sky Tag " untuk kali kedua but nah...I don't mind actually small matter dude aku sporting benda-benda macam ni :p . Okay, so kepada yang dah baca yang first punya session (aceeeewah!)  mesti dah tahu rules dia kan? Before that, thanks to Iqbal kerana tag Syara I really appreciate it! Ini dikira macam malay version lah pula ya! 




  • RULES/PERATURAN :-
  • - Thank the person who tagged you *ucap terima kasih kat orang yang tag anda*
  • - Answer their 11 questions *Jawab 11 soalan/pertanyaannya*
  • - Tag 11 people *Tag 11 orang* (aku skip ni sebab dah tag orang dalam session first)
  • - Give them 11 questions to answer *Bagi mereka 11 soalan untuk dijawab* (skip juga kerana soalan based on session first)

aku terlebih dahulu mohon maaf kerana tidak tag 11 people dalam entri kali ini dan tidak memberikan 11 soalan lagi. Sebab ada yang tak jawab soalan aku lagi untuk first session huhuhu T^T aku update blog ni pun untuk memberi penghargaan kepada diri aku kerana study untuk mid-year exam yang nak dekat ni..Yelah korang tahu kan kita kena beri penghargaan untuk diri kita? So, inilah salah satu cara aku heh. Doakan aku ya? :) 

Okay, dah-dah lah tu drama.. jom jawab soalan yang diberi dengan penuh keikhlasan~!

1. Bila dapat satu kuasa teleportasi, dan boleh kemana-mana saja sesuka hati. Manakah tempat yang nak pergi. Kenapa?

Kuasa teleportasi macam cerita Boiboiboy tu eh? Muehehe Oh! Sungguh marvelous jika dapat masuk dunia anime *eh eh?* Yup! Syara pilih untuk masuk dunia anime sebab apa? Sebab mana wujud pun benda-benda macam anime ni " Tolonglah Syara, berpijak pada bumi yang nyata MashaAllah..." Hahaha tak adalah, itu hanya guraun sahaja *punchline sikit* jadi tak? Syara nak pergi Mekah (obviously) sebab..umur macam Syara ni mana bekerja and ada duit lagi so, jangan cerita pasal masalah kewangan yang tidak stabil atau masalah ekonomi bagai sebab duit pun takdok. Kah kah kah. Kemudian, teringin nak ke negara matahari terbit! InshaAllah mudah-mudahan one day. Haaa sebab apa? Sebab nak sambung study/pengajian kat sana nak banggakan both of my parents! Amin...Eh? Wait a minute, Syara kena masuk cerita Boboiboy dulu ni nak dapat kuasa teleportasi dari Ochobot Ahahahaha (joke) .


2. Nyatakan dua movie pilihan dari negara Jepun, Amerika, China, Korea, Filipina dan Thailand.

Alamak movie lah dia hahahaa. Syara sejak kebelakangan ini, kurang tengok movie sangat anime banyak lah. Heh. But, drama Syara tengok lah macam kdrama semua tu Filipina punya pun ada...Thailand cerita seram uish memang seram lah! 

lists

Jepun - Percaya atau tidak anda bahawa Syara tidak pernah menonton mana-mana movie dari negara ini. Ya Allah! Hahahaa alah...anime layan lah movie-movie ni aishh aigo...kalau nak suruh Syara list anime boleh tapi rasanya entri ini akan panjang berjela lah jawabnya hahahaha 

Amerika - Amerika eh? Paling popular aku tengok rasanya Titanic,Jaws dengan King Kong Hahaaha ahhh 3 tu aku complete dah tengok! Yang lain tak ada rasanya...aku tak banyak layan yang american punya UK banyak! 

China - Drama adalah tengok..movie takdok T^T sadis..

Korea - Train To Busan, Silenced (hahahaha kdrama je yang berlambak) untuk both movies ni aku suka tengok sebab pelakon utama dia iaitu Gong Yoo hahaha muka dia sesuai jadi watak serious and sedih. Selain tu, ada satu lagi My Boyfriend Is Type B ...haaa movie ni lama dah since 2005 rasanya ramai tak tahu hahaha best! Diikutkan 2005 tu umur aku baru 4 tahun..tak lah aku tengok time dia tayang kat TV9 dulu...dulu lah

Filipina - Bagi aku "Pangako Sa'yo" tu drama kan? Aku suka layan kalau Filipina punya yang ada Daniel Padilla and Khatryn Bernardo je muehehe..tak tau kenapa aku suka tengok chemistry mereka..

Thailand - Flight 407 *cerita seram* Hahaha kalau Thailand aku suka tengok movie yang seram je...tak tahu kenapa.. mungkin seram dia menjadi? Muehehe


3. Kalau diberi peluang untuk memilih hadiah pada harijadi. Hadiah apa yang akan diminta? kenapa?

Hadiah yang akan diminta berupa jeng jeng jeng... XBOX One/360,PS4,Wii,Nintendo well..apa-apa yang berkaitan dengan gaming stuffs! PSP aku dah pernah ada kemudian rosak T^T bagus kan? Mungkin kerana terlalu lasak sangat main tu tapi, lama juga dalam 3 tahun (eh sekejap jelah -,-")...PS2 pun pernah ada..uish bila main dengan siblings *yang semua lelaki* lagi lah kan? Aggressive! XBOX 360 Console with Kinect adik Syara dah ada so..main sama-sama je kalau dia balik dari MCKK hahahaa other than that, maybe new laptop! Hahaha tak kisah brand apa asalkan boleh download banyak games. Aku tak memilih. Yeke? Hahahaa..


4. Empat perkara yang tak disukai.

1. Aku tak suka AKA (as known as) benci lipas hahahaha! Dan segala macam serangga lain.
2. Aku tak suka benda yang serabut. Contohnya,bila aku tengah buat kerja orang time tu juga nak bercakap dengan aku/membebel huhuhu T^T
3. Aku tak suka tangguh kerja/homework sekolah. Ini punca utama serabut.
4. Aku tak suka masuk campur hal orang lain. Contohnya, ada orang bergaduh and nak libatkan aku seriously, aku buat tak tahu je. Maaf.


5. Pelakon favourite lelaki/wanita. 3 orang.

Anime ramailah alah...hahahaa okay tak apa ada juga sikit

lelaki 

1. Song Joong Ki
2. Kang Dong Joo
3. Zachary Gordon


wanita

1. Kathryn Bernardo
2. Song Hye Kyo
3. Seo Hyun Jin


and..ramai lagi actually untuk both lelaki and wanita.


6. Apa 5 perkara yang boleh buat anda gembira? 

1. Pergi Mekah dengan parents :D
2. Apabila doa dimakbulkan oleh Allah SWT. Walaupun, diri ni terasa hina sangat.Allahu..
3. Bila cikgu appreciate usaha kita siapkan homework.

4. Bila nampak muka orang yang aku admire. erk?
5. Dapat kejayaan yang diidamkan hasil titik peluh.


7. Kalau berpeluang nak menjadi orang lain dalam masa satu hari. Siapa yang korang nak jadi? kenapa?

Tak nak jadi sesiapa pun. Cukup bangga menjadi diri sendiri! :)


8. Satu perkara kecil yang buat korang happy gila.

Dapat results cemerlang :)


9. 5 orang yang paling penting dalam hidup.

1. Diri sendiri (maksud di sini sayang diri sendiri lebih dulu) *diri sendiri pun penting kan?*
2. Ibu bapa (tanpa mereka siapa aku) 
3. Adik-beradik (gaduh ke apa still best listeners)
4. Keluarga (yang akan bersama walau suka dan duka)
5. Sahabat (bila susah senang ada tolong)




10. 1 perkara yang korang boleh buat tapi korang taknak tunjukkan. (bakat unik)



Aku.......aku boleh melukis. Tapi, aku jarang nak tunjuk kat orang. Aku suka lukis anime :) ehehheee..macam lukis real ke apa sedang dipraktikkan.




11. Pendapat korang tentang blogger yang sombong? (Sila jujur... hehe)

Blogger yang sombong...Hmm..bukan niat mereka terkadang. Mereka mungkin lebih suka share apa-apa kat blog tentang diri mereka untuk luahan macam-macam tu je...tak ada nak follow blogger lain or follow back sebab mereka tak bercadang buat blog ni untuk berinteraksi dengan blogger lain. Ini dah jujur sangat ni hahahaha


Itu sahaja sekian wassalam...

6 comments:

  1. http://izzatisarafinahanis.blogspot.my/2017/05/blue-sky-tag.html
    answer my questions! please...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. InshaAllah Izzati :) Thanks for the tag anyway...I appreciate it! ^^

      Delete
  2. Hahahaha.. I want to see your drawing ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. XD InshaAllah ada time Syara upload my drawing and letak menu tab bagi akak tengok kehkeh :V but just to remind you I'm self-taught artist which mean that Syara lukis ikut watak yang suka sahaja and tak advance sangatlah..basic okaylah sikit :p heh heh..

      Delete
  3. Hey!! I just come across your awesome blog and see my blog is on your bloglist.
    Thank you very much.

    Feel free to join my bloglist too. :)
    Nice to meet you :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. InshaAllah :DDDD Yeah, I'll be glad too join it soon xD

      Delete

Most viewed!

Otaku :)

Once an otaku, forever an otaku!